Thursday, May 7, 2009

ခဲဖြယ္ႏွင့္ ေဘာဇဥ္ အနက္

ထမင္း၊ ဆန္ျဖင့္ ျပဳလုပ္ေသာမုန္႔၊ ဂ်ဳံ (ပဲ)ျဖင့္ လုပ္ေသာမုန္႔၊ ငါးႏွင့္ အသား ဤငါးမ်ဳိးကုိ ေဘာဇဥ္ဟုေခၚသည္။ ေဘာဇဥ္ငါးမ်ဳိးမွ ႂကြင္းေသာ ခ်ဳိခ်ဥ္၊ သစ္သီး၊ လက္ဖက္သုပ္၊ ဂ်င္းသုပ္ စေသာ စားဖြယ္မ်ဳိးကုိ ခဲဖြယ္ ဟု ေခၚသည္။